Om zo lang mogelijk te kunnen genieten van jou mooie haar, is een goede verzorging van belang! De kwaliteit van het haar is dan ook deels afhankelijk van de verzorging. Bij een goede verzorging van het haar zal het er veel mooier uit blijven zien en zal je er dus langer plezier van hebben. Bij een slechte verzorging zal de kwaliteit van het haar sneller achteruit gaan en het er droog en futloos uit zien of gaan klitten.

WASSEN

Ons advies is om de hairextensions niet elke dag te wassen. Probeer dit wat meer te verspreiden om de goede kwaliteit van het haar langer te behouden. Je kan hiervoor gebruik maken van diverse producten. Wij adviseren om gedurende de draagtijd gebruik te maken van 1 merk van een product. Dat wil zeggen, zowel de shampoo als conditioner van dezelfde lijn. Omdat de werking van een product binnen elk merk op elkaar afgestemd is en zo het beste zijn werking doet. Verder adviseren wij geen 2-in-1 shampoos te gebruiken en zachtmakende producten zoals cremespoeling, conditioner, haarmaskers en serums alleen in de lengtes tot aan de punten te gebruiken (niet bij de bevestigingen). Shampoo mag door het gehele haar, zoals je gewend bent je eigen haar te wassen.

Een voorbeeld van een goed product is SCHWARZKOPF PROFESSIONAL. Ook verkrijgbaar in onze Salon. De hairextensions reageren zeer goed op dit product. Het geeft het haar een mooie glans, maakt het zacht en pluisvrij. Uiteraard ben je niet gebonden aan dit merk en zijn er tal aan merken en lijnen die gebruikt kunnen worden op de hairextensions.

DROGEN

Ga nooit met nat haar slapen! Föhn het haar altijd droog nadat je het gewassen hebt. De redenen hiervan zijn dat jou haar op het zwakst is als het nat is. Als je het niet droog föhnt blijft er teveel vocht bij de bevestigingen zitten en kan je haar makkelijker af breken. Ook is het drogen van belang om klitvorming te voorkomen en daarbij valt het ook mooier.

BORSTELEN

Borstel het haar elke dag goed door met de daarvoor bestemde extension borstel. De hairextensions groeien uiteraard met je eigen haar mee en het eigen nieuwe gegroeide stuk haar wil op den duur aan elkaar gaan zitten en klitten veroorzaken. Het is dus van belang dit goed uit elkaar te houden en het haar goed te borstelen. Houdt het haar altijd goed vast als je het uit kamt. Dit is belangrijk voor het behoud van je eigen haar. Bij het borstelen komt er druk op je eigen haar te staan op de plekken waaraan de extensions zijn bevestig. Als je het haar goed vast houdt, dan komt er niet teveel druk op het eigen haar te staan.

ZWEMMEN

Het is mogelijk om met hairextensions te zwemmen, maar hierbij moet je er wel rekening mee houden dat de kwaliteit van het haar er absoluut op achteruit gaat, door zowel zeewater als chloorwater!

Ons advies is dan ook om tijdens het zwemmen je haar in een vlecht of knot te dragen. En nooit met een staart of los haar te zwemmen (een staart heeft hetzelfde effect als los haar). Dit is om klitvorming te voorkomen.

HAIRSTYLING

Je kan de hairextensions helemaal naar wens in model brengen door middel van hairstylist tools, zoals een straightener, krultang of föhn. Doordat het haar van een andere structuur is dan je eigen haar, zal het in sommige gevallen net iets anders vallen dan je eigen haar. Om het mooiste resultaat te bereiken, adviseren wij je daarom met behulp van de tools het haar te bewerken tot elk gewenst kapsel. Ben je nou niet zo handig, kan je ook tips van ons krijgen.

Bij een juiste manier van plaatsen en verwijderen, een goede verzorging en het volgen van de tips, heb je veel plezier van je mooie haar en zal je haar er onbeschadigd onder uit komen!