Regelmatig krijg ik de vraag hoe ik de krul of slag bij mijn klanten in het haar maak en vooral hoe blijft het goed zitten. Als kapster is het je vak en handigheid ook en is het makkelijker zelf uit te voeren dan uit te leggen!

Speciaal voor de dames die hierin geïnteresseerd zijn een paar Tips & Tricks!

1.MINDEREN MET CONDITIONERS

Een beetje minderen met shampoos en conditioners graag! Met name de conditioners, cremespoeling en alle zachtmakende producten. Haar dat wat stugger is pakt een krul veel beter en blijft ook langer zitten!

2. EEN GOEDE DROOGSHAMPOO

Af en toe wat droogshampoo of volume poeder kan ook nog helpen! Wel moet ik erbij zeggen dat dit voor eventuele hairextensions niet erg bevorderlijk is…. Graag rekening mee houden.

3. MOUSSE

Om wat textuur aan het haar toe te voegen, kan je ook volume mousse gebruiken.

4. JUISTE HAIRTOOL

Zorg dat je de juiste straightener of krultang hebt! Ik zelf maak graag krullen of slag met de stijltang.

5. BEGIN BOVENOP

Ja.. met stylen begin je netjes onderaan laag voor laag. In dit geval begin je bovenop.

6. HAARSCHUIFJES

Oftewel Bobby Pins! Zodra je een krul gemaakt hebt, rol je deze omhoog met je vingers en zet deze opgerolde pluk met een schuifje vast. Een krul blijft namelijk veel beter en langer zitten als het opgerold af koelt! Vervolgens laat je de plukken opgerold zitten tot je al je haar hebt gedaan. Na zo’n 10 minuten haal je ze los.

7. HAARLAK

HairSpray! Wat zouden we zonder moeten?! Dit mag je uiteraard niet vergeten. Ook voor de dames met hairextensions is dit geen probleem!

8. UIT SCHUDDEN

Na het los halen en spuiten van de haarlak, de krullen goed uit schudden met de hand.

9. BORSTELEN

En als laatste om juist van een stijve krul een mooie grove slag te maken, borstel je er een keer door heen om het wat natuurlijker te laten vallen. Wil je juist een verende krul, dan laat je het borstelen achterwege!

Voila! Uw krul is gereed!