PLAATSEN HAIR WEAVE

Bij deze methode van haarverlenging/-volume zijn de haren op banen verweven (hairwefts/ hairweave), welke aan het eigen haar bevestigd worden door middel van microring, keratine wax of draad.

Hair weave Microrings

Er wordt een pluk van het eigen haar aan een deel van de hairweft bevestigd met twee microring per plukje (zowel erboven als eronder 1 ring) en dat over de gehele baan. Dit dient voor extra stevigheid. Er zullen hierbij voldoende strengen van het eigen haar gebruikt worden, zodat het gewicht van de baan gelijk verdeelt wordt. Het aantal benodigde banen is afhankelijk van de lengte en dikte van het eigen haar en de wens van een haarverlenging of het toepassen van volume.

Hair weave Beaded Sew in

Dit is een methode waarbij zowel microring als draad wordt gebruikt. Het verschil mende methode zoals hierboven genoemd is dat hierbij de microring niet op de hairwefts komen, maar eronder! Waardoor dus een nog mindere zichtbaarheid wordt gecreëerd.

Hair weave Braided Sew in

Dit is een methode waarbij er eerst een dunne vlecht langs de hoofdhuid wordt gemaakt en de hairweft er vervolgens aan genaaid wordt met draad.

VERWIJDEREN HAIR WEAVE

Het verwijderen in het geval van microrings is met behulp van de daarvoor bestemde tang de ringen open knijpen en de weft langzaam los halen. En in het geval van de methode met draad het draad voorzichtig los knippen, zonder het eigen haar hierbij te beschadigen.

DRAAGTIJD

Afhankelijk van uw haargroei is de draagduur van deze methode gemiddeld zo’n 2-3 maanden. Uiteindelijk gaan de hairwefts uit groeien en zijn deze gemakkelijk te verwijderen en weer te herplaatsen. Deze methode is snel in het haar geplaatst.

HOEVEELHEID

De hoeveelheid wefts/ banen die je nodig hebt is afhankelijk van je huidige haarlengte en dikte. Tevens hangt het er vanaf of je een haarverlenging of alleen volume wilt.

Voor volume heb je zo’n 2-3 stuks nodig. Voor een haarverlenging zijn er minimaal 4-5 banen nodig of meer. Hoe dikker je eigen haar en hoe korter uw eigen haar, hoe meer hair weaves je nodig hebt om een natuurlijke overloop te verkrijgen. Er zijn voldoende wefts nodig om de overgang van je eigen haar naar de verlenging goed te laten verlopen. Bij het toepassen van te weinig wefts zie je waar je eigen haar op houdt.

De banen kunnen eventueel dubbel geplaatst worden. Dit houdt in bijvoorbeeld 4 banen dubbel plaatsen als 2 rijen/ stroken in het haar.

TEXTUREN

De hair weaves zijn in verschillende texturen verkrijgbaar. Dit verschilt per merk.

Straight, Natural Wave, Loose Wave, Body Wave, Curly en Tight Curly.

Ons advies is om altijd dezelfde textuur te kiezen als dat van je eigen haar. Tijdens een intakegesprek kunnen we samen bespreken wat het beste bij je past.

VOORDELEN/NADELEN

  • De voordelen zijn dat deze methode herplaatsbaar is. Hierdoor heb je de eerste keer de kosten voor de aanschaf van het haar erbij, maar de daarop volgende keren alleen de kosten voor het verwijderen en het herplaatsen van de hairwefts (ook wel matten of banen genoemd). Een ander voordeel is dat het een mooie overloop heeft, doordat het hele banen zijn en geen losse plukjes. En een zeer belangrijk voordeel is dat je minder bevestigingen in het haar nodig hebt, in vergelijking met de losse plukjes methode met wel dezelfde hoeveelheid haar toevoeging, waardoor dit uiteindelijk minder schadelijk is. Het wel of niet schadelijk zijn van hairextensions of hair weave gaat dan ook niet zo zeer om het gebruik van wax of microrings, maar meer om de hoeveelheid bevestigingen.
  • Een nadeel is dat je minder goed met je vingers over je gehele hoofdhuid heen kan, aangezien het haar in hele stroken over de breedte van het hoofd wordt geplaatst.